Bokparadiset

4 Blondiner

Kategori: Chicklit

 Utläst i Augusti. 

Titel: 4 Blondiner
Orginaltitel: Four blondes
Författare: Candace Bushnell
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2001
Språk: Svenska

Från Bokus: fyra blonda skönheter som alla står vid en skiljeväg i livet. 
JANEY, vacker men åldrande modell. Varje sommar tillbringar Janey i fashionabla Hamptons med en ny man, tills hon inser att priset för sommardrömmen är för högt. WINNIE, framgångsrik tidningskrönikör, upplever äktenskapets värsta kris när makens karriär inte motsvarar förväntningarna. CECELIA, flickan av folket som gifte sig med prinsen och fick - ett liv hon inte önskat sig. Och så historien om när MINKY, sökande efter Den rätte, begav sig till Londons sälla jaktmarker. 
Jag trodde att det skulle handla om fyra kvinnor som levde i "samma värld" men att man fick se det från deras olika vinklar. Men så var det inte.

Den första historian om Janey är väldig klysché aktig. Men jag uppskattar den ändå. Janey utvecklas verkligen bra faktiskt. 

Den andra historien Winnies historia är bara jobbig. Hon är så fruktansvärt gnällig så det är hemskt! Sen innehåller hela den historian hur många paranteser genom hela historian så det är jobbig, det förstör flytet enligt mig.

Tredje historien om Cecelia är.. speciell. Hon är helt paranoid och är jobbig och bortskämd. Inte så roligt att läsa om.

Och den fjärde historian om Minky var jättekort. Inte alls lika lång som de andras så man hann aldrig riktigt få ett grepp om henne.. Därför hann det inte hända så mycket heller.

De fyra historierna är skrivna väldigt annorlunda så det är verkligen skickligt. Men det gick trögt och tog lång tid att läsa den därför får den inte så bra betyg.

Författarens hemland: USA
Antal sidor: 260 sid
Första meningen: Janey Wilcox hade tillbringat varje sommar de senaste tio åren i Hamptons, men hon hade aldrig själv hyrt något hus eller betalat för någonting, förutom en och annan bussbiljett dit ut.
Betyg:

Kommentarer


Kommentera inlägget här: