Bokparadiset

En tid för mirakel

Kategori: DramaTitel: Tid för mirakel eg. The age of Miracles
Författare: Karen Thompson Walker
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2011
Språk: Svenska

Jordens rotation har plötsligt blivit långsammare och ingen vet varför. Varje dygn blir längre och längre - dagarna och nätterna får fler minuter och timmar. Är världen på väg mot en katastrof?

I detta tumult lever tolvåriga Julia tillsammans med sina föräldrar och två katter. Som alla andra i hennes ålder känner hon en viss osäkerhet när det gäller vänner, inte minst killar. Det är inte heller alltid så lätt att bli förstådd av sin familj. Och hur ska man kunna se framåt när livet på jorden blir allt mer overkligt? Snart visar naturen tydliga tecken på att något är allvarligt fel. Gravitationen avtar, fåglarna dör - går det att rädda livet på jorden?

Det som är väldigt imponernade med denna boken, enligt mig, är sättet den är skriven på. Under hela boken är stämningen väldigt dyster. Något man verkligen märker direkt när man börjar läsa. Häftigt hur man kan skriva på ett sånt sätt. Att detta är hennes debutroman är imponernade! 

Jag gillar verkligen att boken inte tappar fokus på insaktningen som det heter. Utan det finns alltid med i tankarna utan att det blir överdrivet. Annars finns det ju en tendens att man glider ifrån sånt när det inte bara handlar om det, för boken handlar ju även om Julia. Om hur hennes vardagsliv med vardagsproblem fortsätter. 

Även om jag tycker den är helt fantastisk skriven och jag gillar verkligen idén med insaktningen där natten blir till 24 timmar och dagen blir 24 så når den ändå inte hela vägen upp. Det är absolut en läsvärd bok! Det blir ett helt okej; betyg fast ett starkt sådant, jag kan inte säga vad som hade gjort boken bättre. 

Tack Norstedts för rec-exet!

Författarens hemland: USA
Antal sidor: 283
Första meningen: Vi lade inte märke till det med en gång.
Betyg:

+

Kommentarer

  • Nella säger:

    Väntar just nu på att den här ska ramla in i brevlådan, visste inte att den fanns på svenska förrän alldeles nyligen men nu är jag jättenyfiken på att läsa den :)

    2012-09-28 | 20:34:11
    Bloggadress: http://nellasbocker.blogspot.se

Kommentera inlägget här: