Bokparadiset

namnet på boken är hemligt

Kategori: Middle gradeTitel: Namnet på boken är hemligt
Orginaltitel: The name of this book is secret 
Författare: Pseudonymous Bosch
Förlag: Rabén&Sjögren
Utgivningsår: 2008
Språk: Svenska

Från Adlibris: Det här är en berättelse om en hemlighet. Det är också en hemlig berättelse ...

Cassandra och Max-Ernest är så olika som två elvaåringar kan bli: Cass är katastrof-fobiker och lämnar aldrig hemmet utan sin överlevnadsryggsäck, medan Max-Ernest är en hyperaktiv och ganska humorlös kille som vill bli komiker när han blir stor. Tillsammans dras de in i mysteriet med en gammal trollkarls dödsfall och de märkliga ägodelar han lämnat efter sig. Frågetecknen hopar sig: varför stinker det svavel i trollkarlens hus? Och varför har han en låda full med dofter? Och vilka är doktor L. och miss Mauvais som snokar omkring?

När Cass och Max-Ernest råkar hitta trollkarlens slitna gamla dagbok börjar det äventyr som blir mer spännande än de någonsin kunnat föreställa sig ...


Det som verkligen förhöjde boken är såna saker som jag skrev om i det HÄR inlägget. Den är ju för yngre barn men detta gör att även jag tycker den är rolig att läsa. 

Berättarrösten på minner och berättarrösten i "Syskonen Baudelaire" då den är allvetande och även avbryter mitt i berättelsen. 

Så där handlingsmässigt är det väl inget speciellt utan de är kommentarerna och hur boken är uppbyggd och alla bilder och så som är bokens starka sida. Den går oerhört fort att läsa, jag läste ut den på en dag eller en och en halv dag. 

Ett citat från boken som jag tyckte var lite roligt. "Varför ville så många vuxna bli unga igen, undrade hon, när det tog så lång tid att bli gammal." 

Författarens hemland: Hemligt
Antal sidor: 353+extra material
Första meningen: Bra.
Betyg: 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: