Bokparadiset

Glow

Kategori: Ungdomsböcker

Titel: Glow
Författare: Amy Kathleen Ryan
Serie: #1 Sky chasers
Förlag: Macmillan Children's Book
Utgivningsår: 2011

Från Adlibirs16 years ago, Waverly and Kieran were the first children born in space. Now a perfect couple, they are the pride and joy of the whole spaceship. They represent the future. The ship is their entire world. They have never seen a stranger before. Old Earth is crumbling, and the crew is hoping to reach (and colonise) New Earth within fifty years. Along with their allies on the second spaceship - who set off a year before them and whom they have never met. One day, Kieran proposes to Waverly. That same morning, the 'allies' attack - and Kieran and Waverly are separated in the cruellest way possible. Will they ever see each other again?
Den här boken läste jag ut igår kväll. Tänkte att jag gör en recension redan nu för jag glömmer annars det jag hade tänkt och skriva, och det är så jobbigt att ha massa recensioner liggande, vilket jag har nu, har inte recenerat en enda bok från december. Menmen till boken.

Glow utspelar sig alltså på ett rymdskepp i rymden (döh), jag tycker rymden är väldigt facinerande så det är ju kul att läsa lite böcker som utspelar sig där. Boken ska vara en romance dock så är det inte det så mycket. Eller jo det är ju kärlek men den undanskyms av allt annat som händer så det är bara små skymtar av kärlek i den. 

Precis när jag började läsa den var den spännande direkt. Alltså i andra kapitlet hände det stora grejer så det gillade jag riktigt mycket, slipper man läsa en hel bok så är det först i slutet det händer grejer. Men sen kom julen, jobb och nyår emellan vilket gjorde att jag inte läst i boken på över en vecka och då när jag började läsa den kunde jag känna att den var seg men det är den egentligen aldrig bara det att jag inte hann läsa i den. Så hade man läst den mer sammanhängande så hade man suttit på nålar hela boken. 

Huvudkaraktärerna är Waverly, Kieran och Seth och man får läsa ur både Waverlys och Kierans PoV. Dock är det inte varannat kapitel och det är faktiskt bra. Ibörjan gillade jag allihopa men sen utvecklades dom och då gillar jag inte Seth längre och Kieran växte i mina ögon. Waverly gillade jag genom hela boken tills det kom till en punkt då hon fattade så dåliga val så jag blev så himla förbannad på henne och vill bara ruska om henne! Tjejer alltså.... 

Supersnyggt omslag och kommer klicka hem nästa bok när det kommer i ett omslag som passa mitt. Ska bli riktigt spännande och se vad som händer i nästa bok! 

Första meningen: The other ship hung in the sky like a pendant, silver in the ether light cast by the nebula.
Antal sidor: 385 sid
Betyg: 

Kommentarer

 • Nilmas Bokhylla säger:

  Lite nyfiken är jag men njaa, har så mycket annat nu!

  SV: Aaah, det förklarar varför jag inte sett den någon annanstans :)

  2013-01-04 | 15:16:16
  Bloggadress: http://nilmasbokhylla.wordpress.com/
 • Ellen säger:

  Den låter bra, jag tycker att det behövs fler science fiction böcker för dem som inte riktigt gillar SF :)

  Svar: SV: Ja den var spännande, ska bli kul att se vad som händer i nästa bok!
  BokParadiset

  2013-01-13 | 19:42:12
  Bloggadress: http://Boktaren.blogg.se

Kommentera inlägget här: