Bokparadiset

Wanted

Kategori: Ungdomsböcker


Titel: Wanted
Författare: Anna Hansson och Marie Nilsson
Förlag: Idus förlag
Utgivningsår: 2013

AdlibirsElisabeth, som har Arapahoblod flytande i sina ådror, har upplevt död och kärlek på nära håll. En önskan om att söka sina förfäders historia får henne att lämna allt hon har, och ge sig ut i det okända.

Sarah är prästdottern som känner en brinnande längtan efter att få styra över sitt eget liv.

Deras vägar korsas under dramatiska omständigheter, och genom deras ögon får du uppleva Vilda Västerns lockelser och faror; pälsjägare, rånare, förutbestämda öden och en förblindande passion.

Resan har bara börjat!
Jag gillar att läsa middlegrade böcker men det är nog för jag är så mycket äldre än vad den egentliga åldern är. Så jag vet att dom är huvudkaraktärerna alltid är yngre och när man är liten gör man lite saker som är ogenomtänka. Men jag är alltid så mycket äldre än karaktärerna så jag vet hur det är. Men att läsa böcker som är yngre tonåringar då kan jag ofta känna mig för gammal för sådan böcker. Does it make sense? I alla fall så känner jag mig lite för gammal för wanted. De känns inte som om historien ger mig så mycket. 

Sen hade jag himla problem med att hålla isär de två olika huvudkaraktärerna. Det var inte fören efter några kapitel jag märkte att det var två olika personer. Men även sen när jag visste det hade jag problem med det. Jag var tvungen att kolla högst upp vilket namn som det stod. Något som förstör läsningen. 

Men kul idé att skriva om indianer. Det är ju inget som är så vanligt i böcker. Sen tror jag att jag hade gillat boken ännu mer om den varit lite längre. Nu hann man inte gå in på djupet i berättelsen men det tror jag har med att göra att den är skriven för yngre ungdomar då det är stor stil och den som sagt inte är så tjock. 

Sammanfattningsvis så är det en bra historia men den passar bättre yngre tonåringar! 

Tack Anna för rec-exet! 

Antal sidor: 178 sidor
Första meningen: Jag växte upp hos min mor, en mörk skönhet med isblå ögon och förmåga att se rätt in i själen på en människa. 
Betyg: Inte något för mig tyvärr. 

Kommentarer

 • Anna A säger:

  Svar: Åh, tack vad du är gullig! Blir superglad när du säger så:) Är själv rätt nöjd med videon så det var kul att du gillade den :)

  Ja, min katt verkar verkligen tycka om att stå i rampljuset ;)

  Svar: SV: Hihi, alltid roligt när folk anstränger sig, jag borde lära mig hur man klipper i videos och sånt! hahah VERKLIGEN!
  BokParadiset

  2013-06-15 | 21:36:21
  Bloggadress: http://bookshelf.blogg.se
 • Nilmas Bokhylla säger:

  Lät inte som något för mig heller faktiskt :/ Man kan ju inte gilla allt heller!

  SV: Det hoppas jag i så fall!

  Svar: SV: Nej det kan man faktiskt inte!
  BokParadiset

  2013-06-16 | 11:22:36
  Bloggadress: http://nilmasbokhylla.wordpress.com/

Kommentera inlägget här: