Bokparadiset

Book Rescue Tag

Kategori: Allmänt

Jag blev taggad av fina Rebecka på mina thoughts att göra denna TAG:en. Tycker att det är roligt att hon har gjort motsatsen till Book Sacrifice Tag även roliga händelser har hon kommit på! 

1. En lånad bok. Du står i biblioteket och omges av alla böcker du någonsin lånat och läst. Helt plötsligt hörs bibliotekariens skrik, och han/hon skriker ut i biblioteket att en vulkan i närheten har börjat spruta lava, och att den lavan tar sig fram onaturligt snabbt för att vara lava. Din ända chans att överleva är att springa till närmaste höga berg. Du får en stark känsla av att behöva rädda en av böckerna i biblioteket, men berget ligger ett par kilometer bort och du orkar bara springa den sträckan med en bok.
Vilken bok som du någon gång lånat på biblioteket bestämmer du dig för att rädda?Jag lånade faktiskt Själlös först. Trodde inte att detta skulle vara en bok för mig så tänkte inte ens läsa den. Men som tur var gjorde jag det och nu är det en av mina favorit böcker! 

2. En tegelsten. Du är på en månadslång kryssning och har tagit med dig en hel väska med alla dina
tegelstens-böcker så att du ska ha något och läsa under hela månaden. Mitt ute på havet hörs en smäll, det är en av motorerna som har exploderat, och skeppet sjunker nu i en hissnande fart. Du sitter och läser en av tegelstenarna uppe på däck, du hinner inte springa till hytten för att hämta de andra böckerna, utan måste direkt ner i en av livbåtarna. 
Vilken tegelsten skulle du helst ha läst vid det tillfället i vetskapen om att det är den enda boken du kan rädda?


En bok jag tycker riktigt mycket om. 

3. En bok på översta hyllan. Det har börjat en brand i ditt hus/lägenhet som har spridit sig till din bokhylla, varav hela din hylla står i brand förutom översta hyllplanet. 
Vilken bok räddar du undan lågorna som står på översta hyllan i din bokhylla?


Hemsk tanke att alla min böcker skulle brinna upp! Men jag har inga böcker på översta hyllan så elden har bara hunnit till de tre nedersta. :P The wishing spell var en bok jag tyckte riktigt mycket om, så jag väljer den! 

4. En bok på TBR-listan. Tänk dig följande; Du har precis varit i bokhandeln och köpt alla de böcker du har på din TBR-lista. Eftersom att det var så många böcker tog du med dig en kärra att förflytta böckerna i, och behövde därför inte någon påse. Helt plötsligt öppnas himmeln och regnet öser ner. Du kan rädda en av böckerna du precis köpt genom att stoppa den innanför jackan/koftan, men det är också allt som får plats. 
Vilken bok (som du ej har läst) väljer du att rädda?


Så himla hemskt att man har köpt alla böcker man vill läsa och så får man bara rädda en! Det går inte ens att bara välja en! Får bli HP page to screen, en bok som jag verkligen vill ha!

5. En serie. 
Ett event för bokälskande äger rum ute på landet och du njuter av att vara där. Det har samlats ihop vad som känns som en miljon böcker, och du hittar alla serier du någonsin läst i var sin hög vart du än ser. En skördetröska som skördade en åker precis intill är utom all kontroll och kör i högsta hastigheten mot högarna med serier. Vilken serie räddar du undan att strimlas sönder av maskinen?Så klart mina favorit böcker i hela världen inte kan få strimlas sönder! 

6. Ett vackert omslag. Ännu en gång befinner du dig i en bokhandel, den här gången står du mellan hyllorna och  kollar in de böckerna med de finaste omslagen, när en av bokhandelns fönster exploderar i glasskärvor och ett hårigt monster hoppar in. Monstret verkar avsky synen av de vackra omslagen och du bestämmer dig för att ta med dig det vackraste omslaget du kan hitta som skydd mot alla monster och bevara det för alltid. 
Vilken bok har ett så vackert omslag att du tror att det skulle kunna skydda dig mot de monster som numera dominerar världen? (kan vara en bok du läst eller en bok du inte läst)Finns ju hur många fina omskag som helst, men det här hade jag kunnat ha som en tavla! 

7. Sista boken i ditt liv. Du vaknar på morgonen, och dem säger på nyheterna att solen har börjat brinna mindre och mindre på bara några timmar och att den inte kommer skina alls efter nästa natt. Solen kommer alltså efter sin nedgång i kväll aldrig mer gå upp, och saknandet av sol kommer göra planeten obeboelig. 
Vilken bok läser du i vetskapen om att det kommer bli den sista boken du någonsin läser?Egentligen skulle jag läsa någon HP bok men tråkigt att välja samma bok på alla. Så första läser jag en HP bok sen läser jag Anna and the French kiss så dör jag med ett leende på läpparna! 
De jag taggar är:

Nellonsbokblogg
Reading this world
Vettans böcker
Bookshelf

Hoppas ni vill göra den!

Kommentarer

 • Rebecka säger:

  Svar; Gud vad roligt!!! Fattar inte att någon ens vill göra den! Tack!!! :D :D :D

  Svar: SV: Jag tycker det var roliga frågor! :)
  BokParadiset

  2013-05-23 | 11:15:08
  Bloggadress: http://minathoughts.blogspot.com
 • frida säger:

  Åh Page to Sceen! Den måste man rädda :)

  Svar: SV: Ja hade så gärna velat ha den!
  BokParadiset

  2013-05-23 | 15:14:12
  Bloggadress: http://fridasbokhylla.blogspot.se/

Kommentera inlägget här: