Bokparadiset

3x barnböcker

Kategori: Barnböcker

 
Bra igenkäningsfaktor. Var ungefär likadant för mig första gången jag sov borta. Det är lagom mycket text och stora bilder. Vi läste denna i skolan och jag har inte insett hur svårt det är att läsa barn- och bilderböcker, att man ska se det dolda budskapet liksom, t.ex. denna handlar inte bara om hur Siv ska sova borta utan även om klasskillnader. 

Titel: Siv sover vilse Författare: Pija Lindenbaum Utgivningsår: 2009 Förlag: Rabén&Sjögren Antal sidor: 31 Betyg: Helt okej.

 
Tror att barn skulle tycka denna var jätteroligt medan jag kan inte tycker det. Utan för mig blir det bara skumt att kakan börjar prata. Likadant hur kan hans föräldrar lämna honom själv utan en barnvakt? Som vuxen tänker man ju på andra saker än vad barn gör. Men som sagt tror jag att ett barn skulle uppskatta boken. 

Titel: Samtal med en chokladkaka Författare: Martin Page Utgivningsår: 2013 Förlag: Atrium Antal sidor: 32 Betyg: Inte min smak.

 
Jag gillade LasseMaja när det var julkalendern så det var nästan lite nostalgiskt att läsa denna. Tror barn verkligen gillar och uppskattar boken medan för mig är det en kul barnbok som tar slut på en kvart. Roligt var dock att jag och mina klasskompisar gjorde en filmatisering på denna. 

Titel:  Författare: Martin Widmark Serie: LasseMajas detektivbyrå Utgivningsår:Förlag: Bonnier Carlsen Antal sidor: 93 Betyg: Helt okej.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: