Bokparadiset

Vargbröder - Michelle Paver

Kategori: Fantasy


Titel: Vargbröder
Författare: Michelle Paver
Serie: #1 Han som föddes att möta mörkret
Förlag: Semic
Utgivningsår: 2009
Sidantal: 303

Handling: Tolvårige Torak är ensam, sårad, skräckslagen och på flykt. Hans far ligger död bredvid honom, attackerad av en demon i skepnad av en björn. Och i Storskogen lurar farorna överallt. Vargbröder utspelar sig 6000 år sedan och är den första delen i en mycket spännande bok.
Jag förstår verkligen varför boken eller ja hela serien har blivit så otroligt populär. Alltså det första kapitlet var bland det mest spännande jag läst. Blev helt fångad av det och sen var jag fast. Läste ut boken på samma dag som jag började med den. Därav kändes det som om det gick väldigt fort att läsa och sådana böcker är bra. 

Jag tycker kanske inte karaktärerna är så spännande förutom Ulv, älskade han men sen är jag ju också svag för djur. Gillade verkligen när man fick läsa utifrån hans perspektiv, han hade så självklara namn på saker dessutom kändes det väldigt trovärdig att han inte vet vad vi människor kallar t.ex. solen osv.

Slutet blev jag så förvånad över, verkligen ingenting jag hade räknat med men jag hoppas på att det kommer styras upp i nästa bok. Men när det blir ett så oväntat slut blir man ju verkligen sugen på att läsa nästa bok.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: