Bokparadiset

Helena - Josephine Angelini

Kategori: Gudar

 
Titel: Helena
Författare: Josephine Angelini
Serie: #1 Starcrossed
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2011
Sidantal: 506

Handling: Helena Hamilton är extremt blyg. Så blyg att hon faktiskt mår fysiskt illa av att dra uppmärksamhet till sig. Problemet är att hon är 17 år, lång, blond, extremt bra på löpning och har ett ansikte som en gudinna skulle avundas henne. Som om inte detta skulle räcka för att få folk att glo på henne så händer det där med den nyinflyttade killen, Lucas Delos.
Det första Helena känner när hon ser Lucas är ett starkt hat. Hon vill verkligen döda honom. Och hon får ett ganska bra grepp om hans hals när hon anfaller honom i skolkorridoren 
Jag har varit lite skeptiskt till den här serien. Jag har sett blandade recensioner på den och därför dragit mig för att läsa den. Så länge så att den var en av mina äldsta olästa böcker. När jag började läsa fick jag känslan av twilight. En tjej som träffar en kille som har en stor familj som alla har övernaturliga förmågor. I den stunden tänkte jag att det här kommer vara en lång bok. Men oj så fel jag hade. 

Den här boken fångade mig totalt. Den är inte alls lik twilight. Halvgudevärlden är väldigt spännande. Att ens utseende återfödds från en tidigare halvgud. Alla har olika förmågor och det är baserat på grekisk mytologi. Det är precis så bra som det låter. 

Helena utvecklas en heldel i boken och det är väl på grund av att hon börjar förstå vem hon är. Varför hon har varit annorlunda hela sitt liv. Hennes och Lukas kärlek är spännande tycker jag. Allting i historien går runt och det är liksom meningen att de ska bli kära men de kan inte vara tillsammas. Visst det låter klyschigt men det finns bra anledningar bakom det. 

Har ni inte läst den här serien än och gillar mytologi, YA och en riktigt bladvändare är det här den rätta boken! Jag är glad att jag redan har andra boken som ligger och väntar på mig.

MYCKET! 

Kommentarer

 • Linn säger:

  Hej,
  Visst är dom bra! Jag har läst alla tre gillat dem, men första är helt klart bäst:)

  Svar: sv: Ofta är det ju första boken som är bäst. Men jag hoppas ändå att jag kommer gilla de andra lika mycket som denna :)
  BokParadiset

  2015-04-27 | 17:59:13
  Bloggadress: http://ett-liv-med-canon.bloggplatsen.se/
 • Elina säger:

  Åh detta lät lovande, jag som velat läsa denna väldigt länge! :)

  Svar: sv: tycker verkligen du ska göra det!
  BokParadiset

  2015-04-28 | 13:11:09
  Bloggadress: http://johanssonelinaa.blogg.se

Kommentera inlägget här: