Bokparadiset

Mördarens apa - Jacob Weglius

Kategori: Middle grade

 
Titel: Mördarens apa
Författare: Jacob Wegelius
Serie: -
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 617

Handling: Legenden om Sally Jones har fått sin fortsättning, nedskriven av gorillan Sally själv. Hennes vän Chiefen blir oskyldigt anklagad för ett mord och Sally måste rentvå hans namn. Det tar henne ut på ett svindlande äventyr, återgivet så levande att dofterna från Lissabons gränder och skummet från stormiga sjöresor stiger upp ur pappret. 
Trots att boken är på över 600 sidor går det väldigt fort att läsa boken. Kan ju bero på att det inte är så mycket text på varje sida. Jag gillar verkligen formatet på boken. Den är så liten och tjock, typ som en pocketbok men lte bredare. Dessutom finns det en jättefin karta på första upplsaget. 

Det händer helt otroligt mycket i boken. Det blir aldrig tråkigt och mot slutet är det faktiskt väldigt spännande. Det är en väldigt omfattande historia man får vara med om. Jag förstår att boken har fått Augustpriset för den är väldigt underhållande. 

Jag läste bilderboken som var den första boken om Sally Jones och det är något man inte behöver göra. Dock så vet man lite mer bakgrunds fakta om Sally Jones som man inte får reda på i boken. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: