Bokparadiset

Och så levde de lyckliga - Lucy Dillon

Kategori: Chicklit

 
Titel: Och så levde de lyckliga
Författare: Lucy Dillon
Serie: -
Förlag: Bonnier pocket
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 516

Handling: När Anna får ta över den lilla övergivna bokhandeln i Longhampton går hennes dröm i uppfyllelse. Dessutom får hon annat att tänka på än maken Phil, de tre aviga bonusdöttrarna och deras hyperaktiva dalmatiner. Snart är hennes butik fylld av böcker med hisnande berättelser om kärlek, äventyr, hemliga trädgårdar och borttappade hundar. Ändå fattas något i Annas liv för att hon ska få den riktiga lyckokänslan. Annas perfektionistiska väninna Michelle, med sin blomstrande inredningsaffär, har stora planer för framtiden. Men när mörka hemligheter från det förflutna dyker upp och katastrofen hotar att slå sönder tillvaron, är det slut på alla romantiska drömmar. De två väninnorna kommer att tvingas att fatta livsavgörande beslut.
Som jag längtat efter att läsa mer av Dillon. Så tråkigt att jag skjutit upp det alldeles för länge men nu har jag äntligen läst den. Förstår inte varför jag skjutit upp den. När man börjar läsa så kommer man direkt in i Dillons mysiga språk och den mysiga stämningen som finns i hennes tidigare böcker. 

Jag gillar hur Dillon har användt sig av tidigare karaktär som då bara var en bikaraktär men som i den här boken blir en huvudroll. Anna lärde vi känna i Hundar, hus och hjärtats längtan nu får man följa hennes vardag med Phil och hans barn. Michelle är den andra huvudkaraktären man får följa som driver en egen inredningsbutik. Jag gillar både Anna och Michelle. Deras vänskap är så stark så de säger alltid som de tycker till varandra vilket jag gillar. 

Den här boken är lite mörkare än hennes tidigare tycker jag. Visst har de andra böckerna också haft sorg i dem men i den här är det på ett annat sätt. Man får inte veta fören i slutet vad som egentligen har hänt med Michelle. Jag var faktiskt tveksam till om allt skulle lösa sig i slutet. Men jag är mycket nöjd över hur boken slutade. 

Ännu en fantastisk bok av Dillon. Jag har Tango för vilsna själar kvar att läsa av henne, men jag vill ha meeer! 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: