Bokparadiset

Två minisar!

Kategori: Fantasy

 
Jag gillar verkligen att den utspelar sig i Sverige. I Malmö för att vara mer exakt. Jag har inte varit i Malmö så mycket men gillar ändå att den utspelar sig det. Jag tycker Udda är en bra karaktär men hon utmärker sig inte allt för mycket enligt mig. 
 
Dock tycker jag världen är mer intressant! Jag tycker det känns fräscht och det är spännande att se att folk har olika förmågor eller vad man ska säga och i olika mycket grad också. Det ska bli spännande att se vad nästa bok kommer utsätta Udda för, om den kommer ut i pocket någongång... 

Titel: Udda verklighet Författare: Nene Ormes Serie: #1 Udda Förlag: Styxx fantasy Utgivningsår: 2012 (Första gången 2010) Sidantal: 254 Betyg: Gillar!
 
2008 vann boken Augustpriset årets svenska barn- och ungdomsbok och jag tycker verkligen den utmärkelsen passar. Jag kan tänka mig att barn tycker den här är mycket spännande. Det händer saker hela tiden. 

Alltså jag gillar verkligen formatet på boken, den är avlång på höjden och smal på bredden sen är alla bilder utformade på det sättet. Bilderna är jättefina och jag gillar dem väldigt mycket. Boken handlar om Sally som är en apa och bara där faller jag. Älskar djur så det är mysigt att läsa om, även om det är synd om Sally mest hela tiden. 

Det ska bli spännande och se om Mödarens apa handlar om en viss händelse ur denna boken eller om det kommer vara någon form av fortsättning, det återstår och se. 

Titel: Legenden om Sally Jones Författare: Jakob Wegelius Serie: #1 Legenden om Sally Jones Förlag: Bonnier Carlsen Utgivningsår: 2014 (2008 första gången) Sidantal: 108 Betyg: Gillar! 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: