Bokparadiset

Fel ordning på recensionerna ups.

Kategori: Hbtq

 
Titel: Torka aldrig tårar utan handskar, sjukdomen
Författare: Jonas Gardell
Serie: #2 Torka aldrig tårar utan handskar
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2013
Sidantal: 304

Handling: De är en sorts familj: ärkefjollan Paul, Lars-Åke och Seppo, Reine med sitt plågade förflutna på den lilla bohuslänska ön, den vackre Bengt som är filmstjärna i vardande. Varje år firar de jul hos Paul, det är där Benjamin och Rasmus träffar varandra och blir kära. Allt ska de offra för kärleken.

 De älskar varandra så mycket. Världen och framtiden tillhör dem. Och det är då som sjukdomen kommer till staden. Bögpesten. Den nya digerdöden. De är alla så unga. En efter en skall de dö. Det som berättas i den här historien har hänt. Allt är sant. Jag var en av dem som överlevde.  Det här är min och mina vänners historia. Det här är andra delen i romansviten Torka aldrig tårar utan handskar. Den första delen utkom i augusti 2012 och blev en stor säljsuccé som hyllats av en enig kritikerkår.
När jag precis la upp sista delen i serien insåg jag att jag visst inte hade recenserat bok nummer två. So here it goes. 

Min favorit är helt klart första boken. Just i den här tycker jag att Rasmus är så taskig. Alltså jag förstår att han tycker det är jobbigt men samtidigt ger han inte sina föräldrar en chans att acceptera det. Han berättar men ändå stänger han ute dem. De har ju saknat honom så mycket. Samtidigt tycker jag han är vidrig mot Benjamin. Varför gör han så? Mot snälla Benjamin som försöker göra allt rätt. Fast samtidigt blir jag irriterad att han går med på hur Rasmus behandlar honom. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: