Bokparadiset

Odinsbarn - Siri Pettersen

Kategori: Fantasy

 
Titel: Odinsbarn
Författare: Siri Pettersen
Serie: #1 Korpringarna
Förlag: B.Wahlströms
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 662

Handling: Tänk dig att du saknar något som alla andra har. Något som visar att du hör hemma i den här världen. Något som är så viktigt, att utan det är du ingenting. En pest. En myt. En människa.Hirka är femton vintrar gammal när hon får veta att hon är ett odinsbarn ett svanslöst odjur från en annan värld som sprider röta omkring sig. Hela hennes tillvaro ställs på ända. Hon är föraktad, fruktad och jagad, och någon vill döda henne för att hennes identitet ska förbli en hemlighet. Men det finns värre saker än odinsbarn, och Hirka är inte den enda varelsen som har tagit sig igenom världarna.
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den här boken faktiskt. Det är ett riktigt äventyr man är med om. Kan inte alls förstå att detta är hennes debutroman för den är verkligen så genomarbetad och riktigt bra. 

Jag gillar att boken är tjock. Det känns som att den är bra bearbetad och att inget går för snabbt. Alla händelser har liksom fått det utrymmet de har behövts. Karaktärerna är bra. Jag är så imponerad av Hirka som är den enda svanslösa i hela världen och hon klarar av det så bra. 

Världen som är uppbyggd älskar jag. Det är mytologi blandat med typ medeltid. Jag älskar att läsa om sånt. Detssutom känns boken realistik. Det är mycket spännande saker man får läsa om och det är liksom en uppladdning för vad som komma skall. Jag tror andra boken kommer vara så bra och det ska bli spännande att få läsa mer om Hirka och vad som kommer hända med henne! 
 
Tack B.Wahlströms för rec-exet!

MYCKET! 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: