Bokparadiset

Kommer världen att gå under?

Kategori: Middle grade

 
Titel: Ormens skugga
Författare: Rick Riordan
Serie: #3 Kanekrönikan
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 457
 
Handling: Det är kaos på jorden, och det är kaos i syskonen Carter och Sadie Kanes tillvaro. Ormguden Apep har brutit sig lös från sina bojor och hotar att förstöra jorden på bara tre dagar. Varken magikerna eller gudarna vet vad de ska göra för att stoppa Apep - och nu börjar gudarna dessutom försvinna, en efter en.
Walt, en av syskonens pålitliga medhjälpare, håller bokstavligen på att förlora sina krafter. Och Zia är fullt upptagen med att passa den numera gaggige solguden Ra och hinner inte hjälpa till över huvud taget.
Det finns egentligen bara ett sätt att stoppa ormen - men det är så invecklat och farligt att både Carter och Sadie riskerar att stryka med på kuppen...
Det här är alltså sista delen i Kane-krönikan och det har varit ett riktigt spännande äventyr. Tidigare har jag "bara" läst Riordans böcker om Percy Jackson, men jag gillar faktiskt den här serien mer. Det känns inte som om böckerna är lika upprepande som Percy, enligt mig. 
 
Det är klart man vet hur det ska sluta eftersom det är en middle-grade serie men ändå så är spänningen på topp. Det tar många vändningar och boken är bara ett stort äventyr på 450 sidor. Det är aldrig en tråkigt stund vilket jag verkligen uppskattar. 
 
Sadie och Carter har verkligen växt och något som jag uppskattar är att de är så smarta. Alltså det är liksom inte så dumma val som huvudkaraktärer ofta annars gör. Visst det är inte riskfritt men är det de när man ska rädda universum? 
 
Har ni inte påbörjat den här serien men läst Riordans tidigare böcker så är den här serien ett måste. Eller om ni gillar spännande middle grade böcker så är serien också ett måste! 

Tusen tack Modernista för rec-exet! 

Betyg: 4.5/5
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: