Bokparadiset

Välkommen hem

Kategori: Contemporary

 
Titel: Välkommen hem
Författare: Johanna Lindbäck
Serie: -
Förlag: Rabén&Sjögren
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 364
 
Handling: Kan inte allting bara vara som vanligt? Sara kraschlandar i vardagen efter ett utbytesår i London. Hon vill inget hellre än att få tillbaka "sitt riktiga liv", det vill säga hennes vänner och allt roligt de brukade göra ihop.

Sara är tillbaka hemma i Luleå. Tillbaka till allt hon lämnat och saknat. Vännerna, familjen och, inte minst, Mattias. Mattias som hon dumpade innan hon åkte iväg. Mattias som är tvillingbror med Bella, en av Saras bästa vänner. Hon hade hoppats på att allt skulle vara glömt och förlåtet när hon kom tillbaka. Att de lagom tills skolan börjar igen ska vara tillbaka i sina gamla roller. Men både Bella och Mattias verkar göra sitt bästa för att undvika henne.

För att göra något nytt börjar Sara på jujutsu. Där lär hon känna Adrian. Adrian är sjukt irriterande, ändå blir allting roligare när han är med. Sara har svårt att släppa Mattias, allt med honom är så välbekant och hon vet tusentals saker om honom. Om Adrian vet hon nästan ingenting. Men när Sara måste välja mellan dem är valet inte så enkelt som hon först trodde.
Jag köpte den här efter lyssnat på författarsamtal av Johanna Lindbäck och Lisa Bjärbo av deras bok de skrivit ihop. Båda verkade vara så härliga männsikor så förutom boken de skrivit ihop köpte jag även varsin bok av dem. Tyvärr har den stått oläst alldeles för länge, men nu är den läst vilket jag är så glad för.
 
Boken handlar om Sara som gjort ett år på gymnasiet i London och kommer hem för att fortsätta i tvåan. Precis innan hon åkte gjorde hon slut med sin pojkvän. Nu tror hon att allt kommer bli som vanligt när hon kommer hem, men går det egentligen?
 
Alltså det här boken är så söt, jag fastnade totalt och läste ut den på en dag. Dels gillar jag Sara, hon är väldigt uttåt riktad och har inte alls svårt att få nya vänner och kontakt med människor. Dock blir jag så irriterad på henne vid ett tillfälle men sen löser sig allt vilket jag är väldigt tacksam för. Det jag gillar är att det inte är massa tjafs mellan Sara och kärleksintresset. Jag hejar på Sara och Adrian alla dagar i veckan. 
 
Jag gillar den här ungdomsboken super mycket och jag är väldigt nyfiken på att läsa fler an Johanna Lindbäcks böcker! (Även om typ alla sagt att denna är bäst) Dessutom gillade jag verkligen det extra kapitlet hon skrivit till pocketutgåvan och även alla borttagna scener.
 
Betyg: 4/5

Kommentarer


Kommentera inlägget här: