Bokparadiset

You had me at hello

Kategori: Chicklit

 
Titel: You had me at hello
Författare: Mhairi McFarlane
Serie: -
Förlag: Ponto pocket
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 400
 
Handling: Mitt i ett gräl under bröllopsplaneringen bestämmer Rachel att det är hög tid att slå upp förlovningen med sambon Rhys. I förvirringen (och tequilaruset) som följer på det spontana beslutet ser framtiden minst sagt suddig ut. Ännu krångligare blir det när Rachel får höra att ungdomskärleken Ben har flyttat till hennes stad. Det är tio år sedan de senast träffades, men när Rachel lyckas planera in ett slumpartat möte med Ben väcks den gamla vänskapen till liv. Och för Rachel en hel del annat. Kruxet är att Ben inte verkar se Rachel som något annat än en vän. Dessutom har han skaffat sig en fru, lika sanslöst snygg som han, vilket talar sitt tydliga språk. Bara vara vänner alltså. Inga problem för Rachel. Eller?
Min favorit karaktär är ben faktisk alltså så himla söt och perfekt kille. Tycker rachel skulle stått upp för sig själv för himla länge sen, att stå ut 13 år med att bli nertryckt är bara så sorgligt. Men samtidigt kan det ju vara svårt att ta sig ut ur ett destruktivt förhållande, men ändå 13 år, det skär i mitt hjärta lite.. 
 
Tycker boken är lite lång ibland och det som är så tråkigt med chicklit är att det är samma visa i varje bok typ. Alltså man vet ju hur allt slutar jämt det är liksom vägen till kärlek men jag hade gärna fått läsa mer om när man faktiskt får sin kärlek hur bra allt är då osv det hade varit lite annorlunda faktiskt. Men att jag känner så här kan också bero på att jag läst tre liknande böcker denna månaden vilket är mycket för mig, läser max en typ annars.
 
Samtidigt gillar jag att den är lite lång för man får läsa om allt det här vardagliga vilket jag gillar, hennes jobb får mycket fokus vilket jag ändå tycker är kul. Så ja jag är väldigt kluven till den här boken. 
 
Betyg: 3.5/5 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: