Bokparadiset

motsatsen till kärlek

Kategori: Chicklit

 
Titel: Motsatsen till kärlek
Författare: Julie Buxbaum
Serie: -
Förlag: Pocketförlaget
Utgivningsår: 2009
Sidantal: 301
 
Handling: Emily Haxby verkar ha allt. En perfekt pojkvän, ett bra jobb och en fantastisk lägenhet på Manhattan. Men när hon misstänker att hennes pojkvän, Andrew, ska fria till henne grips hon av panik. Hela hennes värld faller samman och hon gör slut med honom. Samtidigt så går allt fel på jobbet, farfar blir svårt sjuk och hennes pappa som har en ny ung flickvän har inte ens tid att träffas till jul.

Allt eftersom tiden går börjar Emily fundera på om hon verkligen gjorde rätt som gjorde slut med Andrew. Och under ytan finns också minnet av mamman som dog när Emily var liten. En påminnelse om att kärlek inte varar för evigt. 
Alltså den här har stått i hyllan så himla länge och jag har flera gånger varit påväg att rensa ut den. Men sen har jag läst på baksidan och tyckt att det låter som en bok jag skulle gilla. Tack vare #hylltömarutmningen så har jag faktiskt läst den nu, och jag gillade den. 
 
Handlar alltså som Emily som inte riktigt släpper in någon på livet och gör därför slut med sin pojkvän. Detta påverkar mycket annat i hennes liv också och inget blir som det en gång varit. 
 
Jag blir lite trött på Emily för det var ju ändå hon som gjorde slut så hon får faktiskt skylla sig själv,visst att man får vara ledsen över det men fortfarande hennes beslut. Sen ibland vill jag bara att hon ska rycka upp sig. Men farfar Jack och Ruth är mina favorit karaktärer just för att de är så mysiga och förstående, precis sådana pensionärer jag hade velat ha i mitt liv! 
 
Alltså boken är inget mästerverk och det är inget direkt nytt koncept. Men anledning till att det blir en 4/5 är slutet. Alltså gud som jag grät, hela jag blev typ blöt och ögonen var svullna till dagen efter, haha! Men gillar ni chicklit och kanske behöver en bok som det inte krävs så mycket av läsaren så uppfyller den här kraven. 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: