Bokparadiset

The Raven King

Kategori: Fantasy

 
Titel: The Raven king
Författare: Maggie Stiefvater
Serie: #4 The raven cycle
Förlag: Scholastic
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 438
 
Handling: For years Gansey has been on a quest to find a lost king. One by one, he's drawn others into his mission: Ronan, who steals from dreams; Adam, whose life is no longer his own; Noah, whose life is no longer a life; and Blue, who loves Gansey... and is certain she is destined to kill him.
Sköt upp läsandet i flera dagar för att jag inte ville att serien skulle ta slut och när jag väl påbörjade boken tog den över en vecka innan jag avslutade den och de var endast för att jag ville dra ut på läsningen. Kommer ni ihåg prologen i första boken? Prologen i den här är precis lika sjukt inbjudande. Redan när jag läst proglogen ville jag lägga ner boken för jag kunde inte ta in vad som stod där. 
 
Jag är så ledsen att jag aldrig kommer få läsa om dessa karaktärer igen, inte något nytt i alla fall, och jag tvekar inte på att jag kommer läsa om den här serien. Jag är så himla glad att jag läste om de tre första böcker innan jag påbörjade med den här, för även om jag kommer ihåg i stora drag vad som har hänt var det mycket småsaker jag inte kom ihåg, och att få läsa böckerna så tätt in på varandra gjorde upplevelsen helt perfekt. 
 
Alla som läst första boken vet vad man väntar sig ifrån The Raven King och jag var så himla rädd att bli besviken på boken, men det blev jag inte alls. Boken har massa magiska känsla över sig, karaktärerna är fantastiska och språker är underbart. Tycker verkligen att Stiefvaters språk i den här boken är on point, hon väver ihop kapitlena så snyggt. Dessutom känns det som att man får reda på viktiga saker i varje kapitel som påverkar historien. Att man dessutom introducerar till nya karaktärer gillar jag som ändå får ganska stor plats i handlingen. 
 
Slutet var fantastiskt och jag hade aldrig behövt tvivla på att det skulle vara på något annat sätt. Det som jag är besviken på är att jag inte kommer få läsa mer om Gansey, Blue, Ronan, Adam, Henry och Noah. Hade verkligen velat ha en bok till bara för att läsa om hur det gick efter, eller typ fyra böcker till för ett annat äventyr. 
 
Har ni inte läst den här serien måste ni göra det, skulle gissa på att den dessutom är bäst att läsa på engelska. Kan säga att den här serien hamnar nog i topp hos mig, inte långt ifrån Harry Potter faktiskt. 
 
Betyg: 5/5
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: